Instagram reels inzetten voor jouw bedrijf

Instagram wordt steeds meer video. In de zomer van 2021 is het Reels-tabblad in Instagram gelanceerd. Met Reels kun je korte video’s opnemen en bewerken met audio, effecten en nieuwe creatieve tools. JKsocials geeft je graag tips en tricks om Instagram Reels effectief in te zetten voor jouw bedrijf.
 
De voordelen van Instagram Reels
TikTok is in 3 jaar tijd zo erg gestegen in het aantal gebruikers, dat Instagram uiteraard niet achter wilde lopen. Beide platformen hebben zo hun eigen voordelen. Waarom TikTok interessant is voor jouw bedrijf, lees je hier. In deze blog focussen we ons op Instagram.
 

“Online zichtbaarheid kan dus leads en klanten opleveren”

Een belangrijke reden om Reels te gebruiken voor je business is om het bereik te vergroten. Maak jij met jouw bedrijf nog geen gebruik van Reels? Dan is het tijd om in actie te komen, want door gebruik te maken van ál hun features, zul jij meer online zichtbaarheid creëren. Jouw bedrijf zal dan ook tevoorschijn komen bij potentiële klanten, omdat de zichtbaarheid wordt gebaseerd op de gevolgde accounts of gezochte hashtags. Volgens Instagram Business voert 92% van de mensen een actie uit na iets te hebben gezien op Instagram. Online zichtbaarheid kan dus leads en klanten opleveren.
 

Reels inzetten voor jouw bedrijf

JKsocials heeft meer dan 35 socialmedia-accounts van bedrijven in beheer en deelt graag 3 belangrijke tips hoe jij Reels succesvol kan inzetten voor jouw bedrijf.
 
Tip 1: Bouw aan je merkbekendheid Laat je doelgroep kennis maken met jouw product of dienst. Hierdoor stijgt de merkbekendheid, wat leidt tot vertrouwen en uiteindelijk loyale klanten.
 
Tip 2: Zorg voor interactie Hoe meer engagement je met je doelgroep hebt, hoe groter het bereik. Zoek dus het contact op met je volgers en reageer actief op de reacties die binnenkomen.
 
Tip 3: Wees consistent Hoe vaker de doelgroep jouw bedrijf ziet, hoe beter zij je zullen onthouden en hoe groter de kans op conversie.
 
Weet je niet goed hoe je bovenstaande tips moet aanpakken? Of lukt het je niet om er tijd en ruimte voor te maken? Laat je Instagram Reels maken door JKsocials en vraag hier een vrijblijvend gesprek aan voor meer informatie.

Bekijk onze projecten

Ben je benieuwd naar onze projecten? Neem gerust een kijkje en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen!